torstaina, joulukuuta 28, 2006

Dalesides

Yllätyksekseni paikallisesta K-Kaupasta löytyi kaksi uutta brittiläistä Daleside-panimon olutta: IPA ja Porter. Pullotekstin mukaan nämä on tarkoitettu vain vientiin. Ratebeerissä onkin IPA:lle vain kaksi arviota ja Porteria ei ole ollenkaan.

Daleside IPA:n maistoin - yllätys ei ollut että kyseessä oli lähinnä tavan bitter eikä varsinainen IPA. Muutenkin olut oli tylsä, tuoksukaan ei ollut ollenkaan tuore vaan varsin tunkkainen. Jälkimaussa humalointi oli varsin kohdallaan, mukana oli makeahkoja toffeen vihvahteita. Caskina voisi olla nautittavampi tai ainakin mielenkiintoisempi. Tämä oli metallinen ja lattea.

lauantaina, joulukuuta 02, 2006

#3024 Beer Hunters Oktober Fest

Oktoberfestivaali saapui Panimoravintola Beer Huntersiin "hieman myöhään". No, tämä maukas olut sopii kyllä pikkujoulujuhlintaankin. Kuusiprosenttinen oktoberfest-tyylin olut on suodatettuna kirkkaan kullankeltainen. Hanasta laskettuna oluessa on varsin hyvä vaahto, mutta se ei tahdo kestää aivan tuopillisen loppuun asti. Tuoksu on miedon ruohoinen ja sitrusmainen. Olut on rapean maltainen, josta Hallertau- ja Saaz-humalat nousevat esiin mukavasti. Korkeahkosta alkoholiprosentista huolimatta alkoholi ei juurikaan häiritse. Lieneekö johtunut pitkästä kellarointiajasta ennen hanaan laittoa, mutta tämä Beer Huntersin tuote on erityisen puhtaan oloinen. Mielenkiintoisempi ja maukkaampi kuin esimerkiksi Löwenbraun ja Spatenin oktoberfestit.

Seuraavana odotellaan Beer Huntersin hanoihin erittäin voimaakkasti humaloitua "Double Pilsiä" (työnimi) ja Muflonatoria.