perjantaina, elokuuta 31, 2007

Michael Jackson RIP

Hyvän oluen suurlähettiläs Michael Jackson on kuollut. Kyllä, siis tämä partasuinen englantilaissetä, ei se valkaistu afroamerikkalainen poppari. Jackson on viimeiset kymmenen vuotta sairastanut Parkinsonin tautia, mutta uutiset eivät tainneet kertoa mihin herra lopulta menehtyi. Moneen vuoteen Jacksonilta ei tainnut tulla mitään uutta kirjallista materiaalia, joten työkunto ei ilmeisesti ole ollut kovin hyvä.

Tapasin Jacksonin kahdesti Helsinkin olutfestivaaleilla - viimeksi tänä keväänä. Edellistapaamisesta tauti oli päässyt pahenemaan merkittävästi, mutta juttuihin se ei vaikuttanut oikeastaan ollenkaan.

Ensimmäinen tapaamisemme oli HBF:llä vuonna 2005. Sain nyt oman 15 minuuttiani julkisuudessa, kun Jacksonin kuolemasta ilmeisesti ensimmäisenä kertonut Morning Advertiser käytti uutisessaan Wikipediaan lataamaani kuvaa Michaelista. Eli siellä se vaaleansininen hiha on minun!

Illalla pitää ottaa muutama laadukas olut The Beer Hunterin muistolle.

lauantaina, elokuuta 11, 2007

Dark Horizon huumaa

Näin Nøgne Ø Dark Horizon First Edition huumassa (ks. olutopas.info) voisin laittaa tänne oman arvioni tästä (käännetty Ratebeerin arviosta):

Läpinäkymättömän musta väri, pieni kahvinvärinen vaahto. Tuoksussa on makeita tummia hedelmiä, kylmää kahvia ja jonkinlaista kummallista mausteisuutta, mieleen tuli ensimmäisenä sipuli! Runko on kuten olettaa sopiikin vankka, tervamainen. Maku alkaa siirappisen makeana, kunnes alkoholi iskee mukaan. Kuten olettaa sopii: lakritsaa ja paahteista maltaisuutta löytyy, mutta nämä häipyvät varsin nopeasti. Olut vaikuttaa siltä, että sillä on hieno ikäännyttämispotentiaali, nyt "tuoreena" se on aivan liian makea ollakseen täysosuma. Muutama vuosi kellarissa luultavasti tuo uusia nyansseja makupalettiin.

Aromi: 7/10
Ulkonäkö: 4/5
Maku: 8/10
Suuntuntu: 4/5
Kokonaisarvio: 16/20 = 3.9

sijaluku 106./3739