sunnuntaina, marraskuuta 11, 2007

#4090 Teerenpeli Vauhtiville

Hieno päänavaus Teerenpeliltä! Se on ensimmäinen suomalainen pienpanimo/panimoravintola, joka tuo oluensa pullotettuna Alkon vakiovalikoimiin. Toivottavasti jatkoa seuraa ainakin Plevnan muodossa.

Vauhtiville on uutuus Teerenpelin sortimentissä: 6,5-prosenttisena tavallista vahvempi belgityyppinen witbier. Korea 75 cl:n pullo ja korkeahko hinta antavat odottaa premium luokan olutta. Aivan kaikkia lupauksia ei Vauhtiville pysty toteuttamaan, mutta aivan kelpo tuote on kuitenkin kyseessä.

Olut on sameankeltainen muistuttaen lähinnä Jaffa-limonadia, valkoinen vaahto häviää yllättävänkin nopeasti. Tuoksusta löytyy nahkaa tai purukumia, mausteita (korianteri dominoi) , sitrushedelmiä sekä vehnää. Maku on varsin hapan ja sitrusmainen - se saattaa pelästyttää jos on ensimmäistä kertaa witbieriä kyydissä. Varsin hedelmäinen wit, appelsiini on päällimäisenä makuna yhdessä korianterimausteisuuden kanssa. Sen lisäksi siitä voi löytää hedelmäsokeria, kauraa ja vehnää. Hiilihappoa oluessa on maltillisesti, se nousee esiin lähinnä kun neste on juuri solahtamassa suusta eteenpäin, kirpeänä loppupiristeenä.

Pidän tässä oluessa siitä, että suomalainen pienpanimo on kyennyt tekemään klassisen witbierin mausteineen ja appelsiininmakuineen ja käyttämään vieläpä kauraa siinä. Vauhtiville on syytä nauttia tuoreena, epäilemättä vanhetessaan olut happanee liikaa.

7/103/57/104/514/20 = 3.5 pistettä

One Pint Pub

Eilen huomasin OPP:n ovessa Ruoholahdessa käsinkirjoitetun lapun: "15.10. alkaen avaamme klo 11". Sääli, koska OPP on yleensä ollut se ensimmäinen kunnon valikoiman olutravintola, josta maakuntien miehenä aloittaa kaupunkikierros. Nyt klo 11 paikoista ykköstilalla on Black Door.