maanantaina, huhtikuuta 14, 2008

Helsinki Beer Festival 2008

Helsinki Beer Festivalia vietettiin viime viikonloppuna Kaapelitehtaalla, tällä kertaa tanskalaiset pienpanimot -teemalla. Teemana tanskalaiset olivat hyvä valinta ja paikalle oli saatu myös muutaman mielenkiintoisen panimon edustajat (Djaevlebrygistä Äyräväisen Seppo teki hienon raportin).

Muuten mentiin kuta kuinkin vanhalla linjalla, suurempia uudistuksia ei ollut tapahtunut ja ainakaan aiempien vuosien kritiikistä ei oltu opittu. Ihmettelen, jos kenenkään mielestä esimerkiksi The Flaming Sideburnsin keikka oli hieno ja festareille sopiva perjantai-iltana? Tokihan haluan nauttia oluesta pimeässä niin, ettei minun tarvitse keskustella kavereiden kanssa samalla.

Oluiden hintataso oli myöskin tähtitieteellinen. Kotimaiset tuotteet olivat vielä siedettävät ja hanatuotteista sai 2 desin annoksia, mutta teemaoluet eli tanskalaiset pienpanimotuotteet maksoivat suurin osa yli 10 euroa pullo - varmastikin liikaa tavallisen kuluttajan kukkarolle, joka ei olutbongarin tapaan "joidu" maistamaan kaikkia oluita. Hinnat olivat osittain ymmärrettäviä, koska laatuoluista monet maksavat Tanskassakin paljon, mutta kun niistä bulkkiluokan tanskalaisistakin joutui joissakin tapauksissa pulittamaan kaksinumeroisen summan euroja. Ainoa ratkaisu tähän olisi se, että pulloistakin olisi mahdollisuus saada maisteluannoksia - ennen wanhaan tällaista vielä harrastettiinkin.

Messupaikkojen vuokrahinnatkin ovat ilmeisesti kohtuullisen korkeat päätellen siitä, että monet suomalaiset pienpanimot olivat yhdistäneet voimansa yhden ständin alle. Oli kuitenkin mukavaa, että esimerkiksi Mustiala ja Hollolan Hirvi olivat paikalla edes oluiden muodossa. Ammattilaistunneilla bongasin "VASP"-paitoja - ensi vuonna saattaakin olla uutta kotimaista tarjontaa messuilla Varsinais-Suomen Panimon muodossa. Ehkäpä saamme myös uuden helsinkiläispanimon siihen mennessä?

En ole ainoa, joka haikailee laadukkaan musiikittoman oluttapahtuman perään. Pikkulintu+Novovin+ muutama muu maahantuoja + kegejä kotimaisilta pienpanimoilta ...Valitettavasti ei vaan taida onnistua Suomessa nykyresursseilla. SOPP taitaakin olla olemassa olevista tapahtumista lähimpänä tätä ideaalia.

sunnuntaina, huhtikuuta 06, 2008

Koff Lite

Jos oli "uusi Lahden Sininen" suuri pettymys niin Koff Liten jälkeen olen sanaton. Jopa Bud Litessä oli enemmän makua kun tässä Koffin "olutkulttuurin" ilmentymässä. Koff Liten jälkeen aukesi Carlsberg Lite - eipä lauluja lauleta siitäkään, mutta ohranjyvän mitalla voitti kotimaisen verrokkinsa.

http://www.ratebeer.com/beer/sinebrychoff-koff-lite/86023/10233/
http://www.ratebeer.com/beer/carlsberg-lite/85931/10233/

Panimoravintola Beer Hunters täyttää ylihuomenna tiistaina 10 vuotta!