keskiviikkona, huhtikuuta 19, 2006

Pori on nyt real ale -kaupunki

Porista tuli englantilaisen "elävän oluen" eli real alen kaupungeista kun panimoravintola Beer Hunters aloitti real alen myymisen baarissaan. Beer Hunters hankki Säkylästä Vainio-Ketolalta tarvittavan laitteiston ja tarjosi kahta eri real alea viime viikonlopun brittiolutfestareillaan. Ravintolan nokkamies Mika Heikkinen lupaili, että jatkossa real ale korkataan aina joka torstai (joko viikon tai kahden välein).

Joitakin vuosia sitten Beer Hunterilla oli tarjolla yksi real ale, joten Okell's Doctor Okell's IPA oli järjestyksessään kaikkien aikojen toinen porissa "korkattu" cask eli oluttynnyri. Panimo on erikoisuus brittipanimoiden joukossa: se tulee pieneltä Mansaarelta (Isle of Man). Dr Okell's IPA on tuttu ennestään pulloversiona, mutta tuoreelta real alena olut on paljon melko tylsää pullobitteriä tuoreempi ja raikkaan humaloidumpi.

Kun kiirastorstaina avattu IPA-cask loppui kaksi päivää myöhemmin, vuorossa oli Nethergate Old Growler, essexläisen pikkupanimon vuonna 1988 lanseeraama porter. Kovin portermainen olut ei minun suuhuni ollut, makeutta, paahteisuutta ja poltettua sokeria oli sen verran, että maku oli kuin tshekkiläisessä dunkelissa vaikka toki pintahiivaolut oli kyseessä.

Jäämme odottelemaan uusia real aleja Beer Huntersin hanaan.

Ei kommentteja: