torstaina, tammikuuta 25, 2007

Tukholmassa

Käväisimme Patrikin kanssa Tukholmassa lauantaina päiväkseltään eli ehdimme olla maissa viitisen tuntia.

Aamulla ensin tsekkasimme Ohlensin Hemköpin - siellä on kaupungin paras lät- ja mellanöl -valikoima. Viime syksynä olimme ostaneet paikan kuiviin - löysimme vain viitisen maistamatonta. Sen jälkeen oli vuorossa tuttuun tapaan Regeringsgatanin Systembolaget - myös kaupungin paras pitkäripainen. Sieltä irtosi toiset noin viisi uutta.

Sää oli mukava ja meillä oli aikaa niin päätimme kävellä Gamla Stanin kautta Oliver Twistiin. Matkalla kävimme kuikuilemassa Glenfiddich Warehouse 68:n oven takana - baari oli aukeamassa vasta noin 10 min myöhemmin, joten emme jääneet odottelemaan. Tarjolla olisi kuitenkin noin 15 ruotsalaista pienpanimotuotetta hanassa, mm. useampi Dugges.

Oliver Twistissä näkyikin sitten tuttuja naamoja: Olutliiton ja POS:n Petteri Helin veljineen ja olut&wiski-ihme Jari "Jarza" Kumpulainen (eli DJ Äijä). Maistoimme kolme Ölandsin pienpanimotuotetta pullosta (harvinaista kamaa!), muutaman Dalesiden cask alen sekä useamman jenkin. Maistetut jenkit eivät nyt kovin kummallisia olleet, parhaimpana Bellsin Hell Hath No Fury, jossa oli mukavaa tervaa ja savua tuoksussa ja maussa. Ölandsit eivät ole saaneet kovin kummia arvioita Ratebeerissä, mutta ihan mukavia humaloituja tuotteita nuo olivat.

Ei kommentteja: