lauantaina, joulukuuta 10, 2011

Bruuverin talonmaku

Olen aina silloin tällöin kirjoittanut Bruuverin ipojen ja apojen kohdalla selkeästä ns. talonmausta. Kyseisissä oluissa se on ollut eräänlainen pippurinen, hieman pistävä sivumaku. Saimaan panimolla pannut oluet ovat olleet ravintolassa selvästi erilaisia. Kommentoituani asiaa Arden blogissa Bruuverin Talvi-Ipeloffin kohdalla Bruuverin panija Ilkka Sysilä lähestyi minua. Viestistä ymmärsin, että Sysilä haluaa minun oikaisevan olettamukseni siitä, että maku tulee käytetystä hiivasta. Eli tässä tulee panijan selitys Bruuverin oluiden "talonmausta":

Bruuverin oluissa oli usein läsnä vahva talonmaku ennen hanaremonttia. Se sai minut ajoittain todella epätoivoiseksi. Talonmaku johtui kontaminoituneesta (paskaisesta) hanajärjestelmästä, jota ei saatu pesemälläkään puhtaaksi ja se koski KAIKKIA saman jäähdyttimen läpi laskettuja oluita. Ajoin vaivalla läpi hanaremontin ja huolehdin nykyisin itse hanahygienian tinkimättömän hoidon valvonnasta.Uuden hanajärjestelmän käyttöönoton jälkeen talonmaku katosi. Jästipää, lopeta siis noiden hiivasta johtuvien talonmakuhuhujen levittäminen ja kerro olutnussijakollegoillesikin asiasta. Maltaisn joulunalusterveisin, Ilkka Sysilä Maltaisin terveisin, Ilkka Sysilä

8 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jos tuo on oikeasti kyseisen henkilön kirjoittama kommentti, niin menee kyllä boikottiin kyseinen pulju ja varmistan, etteivät kaverinikaan mene enää tuonne.

Harri Metsäjoki kirjoitti...

Ei juuri tee mieli vierailla Bruuverissa tämän jälkeen eikä se johdu mahdollisesta talon mausta. Oluita maistaisin mielelläni, mutta jos potentiaalisia asiakkaita kohtaan osoitetaan tuollaista käytöstä niin saa jäädä väliin.

Anonyymi kirjoitti...

Tuo oli kyllä niin fiksusti sanottu että jää täälläkin puljun tuotteet ostamatta ja muistan kyllä mainita myös kavereilleni.

Anonyymi kirjoitti...

Tästä voisi tehdä ihan virallisen jutun vaikka Olutoppaaseen.
Ei asiakkaita kohdella näin.
Myös risuja pitää osata ottaa vastaan tuollaisella alalla, ilman, että alkaa haukkumaan asiakkaita.

TBone kirjoitti...

Haluaisin lisätä, että en ole koskaan Bruuverin kohdalla "talonmakua" kuvaillut erityisesti negatiivisenä ilmiönä vaan lähinnä panimon tunnuspiirteenä. Vastaavia voi bongata esimerkiksi Stadin, Laitilan ja varsinkin aiemmin Beer Hunter'sin tuotteista. Mitä panijan kommenttiin tulee, en usko, että se edustaa kyseessä olevan yrityksen virallista kantaa.

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää tosiaan tuo Sysilä olevan järkyttynyt.

http://arijuntunen.blogspot.com/2011/12/bruuveri-talvi-ipeloff.html

-Kiiski

TBone kirjoitti...

No nuo Arden blogin viimeiset kommentit voi jättää omaan arvoonsa. Jokaisella meillä näyttää olevan omat ristinsä kannettavana.

Anonyymi kirjoitti...

No selvisi lopulta tuon sivumaun syy kuitenkin! Itsekin tuota ihmettelin.