perjantaina, lokakuuta 03, 2008

5081. Vakka-Suomen Prykmestar Savu

Oli ilahduttavaa, että länsirannikolle, Uuteenkaupunkiin saatiin taannoin uusi pienpanimo. Yrityksen vetäjätkin tuntuivat olevan asiallisia ja porilaislähtöinen panimomestari oli hankkinut kannuksensa Laitilan tuotteiden parista. Yritys starttasi aika otolliseen aikaan: pienpanimo-oluiden kiinnostus on selvästi nousussa ja pullotavarana VASP:n tuotteille on varmasti markkinarakoa vähittäiskaupoissa ja olutravintoloissa.

Valitettavasti itse oluet eivät ole olleet aivan niin kiinnostavia eivätkä laadukkaita kuin saattoi odottaa. En tiedä oliko tämä panimolta tietoinen valinta. Luulen kuitenkin, että kyse on uuden panimon synnytystuskista ja että parempaa on varmaankin tulossa. Nämät ensimmäiset tuotteetkin vaativat vielä uudelleentutustumista, sillä ainakin Pale Ale ja Pils vaikuttivat keskeneräiseltä. Schwarz oli jo kohtalainen.

Hyvissä Olutravintoloissa lokakuun olut on Vakka-Suomen Panimon Prykmestar Savu. Ilahduttavaa, että VASP on päässyt näin nopeasti HYR:ien hanaan. Kuten nimi antaa odottaa, tuoksu on savuisen maltainen. Normaali hanakylmänä tuoksu tosin on melko hento. Suuntuntu oluessa on pehmeä ja kermaisempi kuin etukäteen saattoi odottaa. Maku on myös savuinen. Ei tämä mikään Schlenkerla ole, mutta savua on kuitenkin sen verran, että olut saa synninpäästön. Käytetty mallaskin on selvästi bambergilainen. Jäkimaussa nousee myös pieni humalainen puraisu. Onhan Savu hieman yksinkertainen ja helppo, mutta kuitenkin mukava jopa sessio-olut. Tätä voi kyllä juoda useammankin tuopin. Toistaiseksi VASP:n lupaavin tuote.

Ratebeer-pisteet:
7/10 4/5 7/10 3/5 13/20 3.4

Ei kommentteja: