keskiviikkona, maaliskuuta 24, 2010

KOFF Extra Brew III


Sinebrychoffin oluiden tuotekehitys on tarkoittanut viime vuodet lähinnä tuotteiden markkinointia ja brändäämistä. Pienen erikoisolutinnostuksen myötä Carlsbergin haarakonttori on tuonut markkinoille lähinnä karamellivärein värjättyjä "tummia oluita" ja hienoilla catch wordeillä varustettuja tuotteita kuten Koff Surfer. Varsinainen erikoisoluttuotanto Porteria lukuunottamatta päättyi sittemmin kokonaan teurastetun Porin panimon 0,5 litran pullotuslinjan lopettamisen myötä. Tämän kevään uutuus "erikoisolutskeneen" Sinebrychoffilta on KOFF Extra Brew, josta on ilmestynyt keppanaversio ja Alkoonkin olut on kait tulossa nelosvahvuisena.
Tavanomaista täyteläisempi mallaspohja yhdistettynä runsaaseen humalointiin antaa KOFF Extra Brew'lle vahvasti makua ja luonteikkuutta. KOFFin Saaz-humalaa on käytetty myös aromihumalana, siksi vahvempi humalointi korostuu jo tuoksussa. Humaloinnin tuoma katkeruus kuitenkin tasapainottuu täyteläisemmän mallaspohjan ansiosta.

Älkää kuitenkaan pidätelkö hengitystänne, Humalablogin arvio seuraa tässä.

Trendikkäässä pint-koon tölkissä tuleva KOFF Extra Brew III muistuttaa väriltään Karhua. Syvän kultainen saa seurakseen pienen valkean vaahdon ja lasiin muodostuu hiukan pitsiä. Tuoksu sen sijaan poikkeaa panimon bulktuotteiden mallastärkkelyksestä, se on todellakin humaloidumpi. Ruohoinen aromi on melko karkea, lähes rukiinen ja sen taustalla pilkistää Koffille ominaista autonrengasta. Kovin tunnusomaisen saazmainen olut ei ole.

Kuten oluen EBU-arvo 20 kertoo, mitään varsinaista humalapommia ei kannata odottaa lasiinsa saavansa. Makua kuitenkin dominoi tuoksun kaltainen karkea ja ruohoinen humala. Karkea ei kuitenkaan ole sama asia kuin katkera niinpä makuefekti on lähinnä häiritsevän epätasapainoinen. Sen lisäksi maussa tulee esiin suomalaiskeskioluen tyypillinen makea maltaisuus.

En ymmärrä ollenkaan mitä tällä oluella on haettu. 11 platon kantavierteellä se ei ole erityisen tukeva, humalointi on lähinnä outo ja Koffin talonmaut (erityisesti Koff III) ovat selvästi läsnä. En odota tämänkään oluen olevan erityisen pitkäikäinen.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Varsin miellyttävä tuttavuus tämä Xtra brew!
t. Lamo

Anonyymi kirjoitti...

Olen vahvasti samaa mieltä, epämiellyttävä, epätasainen olut.