tiistaina, maaliskuuta 30, 2010

Olutopas sai etusivun ja HBF-höpinää

Äyräväisen Sepon ylläpitämä Olutopas.info sai uuden etusivun. Ihan näpsäkän näköinen ja pidän erityisesti siitä, että käyttäjäkunnan valitsema Kuukauden olut pääsee näyttävästi esiin.

Helsinki Beer Festivalkin on täydentänyt ohjelmaansa. Vähitellen kotimaisten pienpanimoidenkin tuotteet ovat tulleet julkisuuteen. Uutuuksia ovat ainakin seuraavat:

  • Teerenpelin Luomu, 5% luomupils. Lieneekö tehty samaan Alkon hakusuunnitelman kilpailuun kuin VASP:n versio asiasta (joka tietääkseni saapuu Alkoon)
  • Lammin Pöllö, 4,5% suodattamaton pintahiivaolut. Käkeä ilman katajaa?
  • Suomenlinnan 12 TM 40/5 Lager, 5% märzen-olut. Oluen kuvaus HBF:n sivuilla on melkein suora kopio Sinebrychoffin Extra Brew'n tuotekuvauksesta. Copy-paste-virhe vaiko onnistunutta vittuilua?
  • Malmgårdin K.O.H.O, kalaravintoloille valmistettu 5,2% APA.
  • Malmgårdin Pesäpuu Stout #3, kolmas versio tästä Huvila-Malmgårdin ylpeydestä. Bloginpitäjä arvostaisi vähemmän makeana kuin kaksi aiempaa pesäpuuta ovat olleet.
  • Malmgårdin Häijy Markku, Pulliaisen Markun viiskymppisjuhlille tehty peräti 10,4% barley wine. Odotamme mielenkiinnolla.
  • Malmgårdin Everfrost, Malmgårdin eisbockissa on reippaasti alkoholia: 16,1%, joka tekee siitä selvästi Suomen vahvimman oluen.
HBF:n sivuille on muuten lipsahtanut (tietämättömyyttä?) viina- ja viskituoteluettelokin. Viskeissä ei tällaiselle aloittelevalle viskinautiskelijalle löydy juuri mielenkiintoista, mutta Lammin Sahdilla on tarjolla Sahdin Henki, tammitynnyrissä 4½ vuotta kypsytetty sahtitisle sekä vastaavan ajan kypsynyt Siiderin Tippa siideritisle.

Tällä blogilla on muuten nyt myös oma www-osoitteensa. Kirjoittamalla selaimeen http://humalablogi.info pääsee myös tänne sivuille.

Ei kommentteja: