perjantaina, marraskuuta 05, 2010

Hassu hanabarometri uudella olutravintolalla

HOK-Elanto on avaamassa uutta olutravintolaa Helsingin keskustaan tämän kuun aikana. Gastropub Stone´sin osoite on Keskuskatu 4, joten se on aivan Kitty'sin naapurissa. HOK-Elannon paikoissa olutvalikoima vaihtelee peruslinjastosta ihan mielenkiintoiseen, mutta mikä tekee tästä Stonesista erikoisen on pubin "hanabarometri".

Olutvalikoima muuttuu säännöllisesti sen perusteella, mistä asiakkaat pitävät. Hanavalikoiman kaksi vähiten myynyttä mallasjuomaa vaihdetaan kahden kuukauden välein, ja uusiksi tulokkaiksi nousevat Stone´sin nettisivujen olutäänestyksessä kaksi parhaiten menestynyttä olutta.

 Hauska konsepti johon en muista muualla törmänneeni. Lisäksi luvataan, että eri oluiden menekkiä voi seurata pylväsdiagrammista sekä paikan päällä että netissä. Näin voi juomalla vaikuttaa siihen mikä olut säilyy ja mikä putoaa. Aivan tuon takia täytynee paikalla ainakin kerran käydä :)

Eilen vierailin pitkästä aikaa kotipubissani, johon en muiden kiireiden ja sairasteluiden vuoksi ole päässyt muutamaan viikkoon. Hanassa on nyt uusi Mufloni Keirin Stout, joka on 7-prosenttinen kuten klassinen Mufloni Stoutkin, mutta muuten hyvin erilainen tuote. Kahvinen, hieman rapsakammin humaloitu ja jopa aavistuksen alkoholinen stout. Reippaammalla humaloinnilla mieleen voisi tulla jopa Plevnan Siperia.

Ei kommentteja: