lauantaina, huhtikuuta 09, 2011

Beer Hunters korjasi potin Helsinki Beer Festivalilla

Tämän vuoden Helsinki Beer Festival on parhaillaan menossa toista päivää Helsingin kaapelitehtaalla. Eilen kuitenkin jaettii vuoden tärkeimmät olutpalkinnot. Porilainen Beer Hunters voitti 11 vuoden odotuksen jälkeen festareiden vuoden oluen palkinnon - ensimmäinen kyseinen titteli tuli vuonna 2000 Mufloni Stoutilla.

Beer Huntersilla on festareilla mukana 12 olutta joista neljä pääsi palkinnoille. Komeinta jälkeä tuli vahvojen pintahiivaoluiden sarjassa, jossa Beer Hunters pokkasi, ei enempää tai vähempää kuin kolmoisvoiton. Ykkösenä oli "viime hetkessä" festareille tuotu viiden C-humalan olut, Mufloni CCCCC. Matala-alkoholisten hanatuotteiden luokassa ykkönen oli Mufloni Single Hop -sarjan Simcoe, joka sitten valittiin myös festareiden parhaaksi olueksi! Huikea saavutus 3,5-prosenttiselta bitteriltä, joka sisältää vain yhtä humalaa. Humalablogistin mielestä tämä onkin sarjan toiseksi paras olut. Vielä parempaa on Single Hop Citra :)

Muista suomalaisuutuuksista jäivät eiliseltä mieleen Keudan vehnäoluet: kaikki olivat aivan juotavia ja maussa on tietynlaista herttaista käsityöläisleimaa. Saimaan Juomatehtaan "erikoisportteri" (eli Bruuverin Portsari) oli myös mukava portteri. VASP:n hunajauutuus taas miellytti olemalla aidon hunajainen, ei keinotekoinen kuten hunajaoluet usein.

Humalablogisti teki eilen tuttavuutta myös Brewdogin James Wattin kanssa. Blogistin Tactical Nuclear Penguin -paita herätti Wattin mielenkiinnon. Tarkistamattomana vinkkinä kerrottakoon, että Gastropub Stonessa pitäisi olla paraikaa Brewdogeja hanassa. Päivä jatkuu tänään HBF:llä tutustumisella laajaan saksalaisten vehnäoluiden valikoimaan ...

Ei kommentteja: