tiistaina, huhtikuuta 05, 2011

Helsinki Beer Festival 2011 lähestyy

Perinteinen Helsinki Beer Festival pidetään jälleen kerran Kaapelitehtaalla, nyt tämän viikon perjantaina ja lauantaina 8. - 9.4.2011. Vuoden teemana ovat vehnäoluet ja sen ovat huomioineet myös näytteilleasettajat, joista useilla on vehnäisiäkin tuotteita tarjolla. Vaikka eletään jo festariviikon tiistaita, valitettavasti festarien omatuonnit eivät ole vielä selvillä. Humalablogisti poimi tiedossa olevasta listasta etukäteen mielenkiintoisia maistettavia:

Vakka-Suomen Panimo Osakeyhtiö
VASP:lla on tarjolla vakiovalikoimansa ryyditettynä Savu Katajalla ja Prykmestarin Hunajabockilla. Hunajalager ei etukäteen kuulosta varsinaiselta voittajalta, mutta maistaahan sitä pitää.

Lidskoe Pivo (Olvi Oyj)
Pyyhkeitä Olvi saa siitä, että translitteroi (ilmeisen tahallaan) tytäryhtiönsä nimen väärin - yrityksen nimi kuuluisi Suomessa kirjoittaa Lidskoje! Osa tuotteista on tuttuja jo viime vuodelta. Humalablogistin maistelulistalla on Kvass, White Beer ja Classic.

Keuda, Keski-Uudenmaan ammattiopisto
Keudan oluet ensimmäistä kertaa suuren yleisön saatavilla! Aiemmin Keudan oluet ovat olleet hyvin rajoitetusti saatavilla muutama kymmenen litraa kerrallaan. Teemaan sopivasti yksi oluista on nimeltään Vehnäinen Sarvi.

Malmgårdin Panimo
Viime vuoden tapaan Malmgård on mukana isolla sortimentilla. One Pintin "talon olut" Alpo's IPA tekee paluun, lisäksi uutuuksina ovat Malmgård Emmer ja panimon ensimmäinen sahti! Pojat harjoittelevat Urkin sahtipäiviä varten?

Nokian Panimo Oy
Nokian listallakin on yksi uutuus: Keisari HBW, joka lienee dunkelweizen.

Lammin Sahti Oy
Lammin Sahti tarjoaa normisahdin lisäksi Pöllöä, Käkeä ja viime vuoden juhlaoluttaan.

Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy
Laitilan sortimentti on ennestään tuttu, mutta festareilla ainakin laajemman jakelun saa panimon Savuruis. Imperiaali kamppailee luultavasti taas kärkitiloista vuoden olutta valittaessa vaikkei se humalablogistin suosikki olekaan.

Saimaan Juomatehdas
Saimaan Oluesta nimensä muuttanut panimo on myös brändännyt tuotevalikoimaansa uusiksi. Tumma Marsalkka on uutuusolut, joka on jo rantautunut jopa Poriin asti maitokauppoihin. Yleensä osastolla on ollut myös Bruuverin oluita tarjolla, nyt niitä ei ole ainakaan listattu.

Panimoravintola Beer Hunter's
Heikkisen Mika ja Ekholmin Erik ovat ahkeroineet kasaan peräti 12 olutta, joista kolme saa maailmanensi-iltansa festareilla. Listan mielenkiintoisin on Yyterin puolukoista tehty Küvee de Yyteri, joka ennakkomaistojen perusteella on loistava hapan ale. Mufloni Single hoppeja kannattaa myös bruuvata hanatuotteina vaikka pullosta olisivatkin tuttuja. Itse odotan mielenkiinnolla Citra-versiota.

Suomenlinnan Panimo
Suomenlinnakin on sitkeästi mukana joka vuosi. Panimo tuottaa parhaimmillaan mukavia oluita. Nyt mielenkiinto kohdistuu uutuuteen Seth Lageriin, joka on tehty kolmesta eri viljasta (ruis, vehnä, ohra).

Tavataan festareilla. Saa tulla nykimään hihasta!

Ei kommentteja: