perjantaina, maaliskuuta 13, 2009

Dublinissa

Vietnamin siekailujen tarina odottaa vielä inspiraatiota. Olutoppaan foorumi tosin antaa esimakua. Tuoreempana tässä tarinaa Dublinista:

Kävin alkuviikosta työmatkalla Dublinissa. Paikka on tuttu parin vuoden takaa ja tällä kertaa olut oli enimmäkseen seurustelujuoman asemassa.

Yleisesti ottaen Dublinin keskusta, Temple Barin alue ovat kovia paikkoja olutharrastajalle. Tavan pubeissa on kaikissa lähes identtinen hanarivistö, ilmeisesti maassa on jonkun välittäjän monopoli, sillä kaikilla pubeilla on standardirivi jossa ainakin Guinness, Coors, Budweiser (USA), Heineken, Bulmersin siideri ... näiden lisäksi Carltonia, Smithwicksiä, Harpia, superchilled Fostersia .. voi itku. Jossakin saattoi olla Beamish. Pullovalikoima oli vielä huonompi, koska kaapissa oli yleensä Coors Lite ja Bud Lite (jossain vilahti Paulaner) ... ja tämä kansa pitää itseään oluen ystävänä. Temple Barin kyljessä olevassa Bull and Castlessa pitäisi olla hyvä pullovalikoima, mutta se oli kiinni ovella käydessäni.

Kaupoissa en ehtinyt kovin kiertämään, mutta normiruokakaupoissa oli lähinnä massatavaraa. Bulkkisiiderit saivat enemmän hyllytilaa. Puolalaisille on tarjolla kotimaan lagereita.

Messrs. Maguiressa oli kolmea omaa olutta hanassa. Samoja tuotteita kuin vajaa kolme vuotta sitten käydessäni. Tämän jo hiukan nuhjuisen paikan (jolla keskeinen sijainti jokirannassa) Plain -dry stout oli erinomaisessa iskussa ja on suositeltava korvike Guinnessille.

The Porterhousessa kävin Temple Barin toimipisteessä. Muistaakseni viimeksi sai sämplerinä "koko tuotannon", mutta nyt olisi tarjolla ollut 3 lageria, 3 alea tai 3 stoutia, hintaan 5 euroa. Siitä päätellen omia perustuotteita on yhdeksän tarjolla. Painetussa menussa oli mainittu viisi seasonalia (jotka olisivat olleet maistamattomia), mutta niistä mitään ei kuitenkaan ollut saatavilla. Sen sijaan Porterhouse oli pannut Altin, joka oli ok - mutta ei sen enempää. Paikan pullolista vaikutti aneemiselta - muistikuva viime kerralta oli parempi. Menussa kovin hehkutetaan craft beeriä, mutta kaapit ovat täynnä vaaleita lagereita (Coors, Bud jne.). Bongarille erikoisuutena ovat kolme baskimaalta tulevaa Euskal Garagardoan Pagoa-olutta. Zunbeltz-stout oli vuonna 2006 loistavaa - nyt maistamani Orhi ja Baigorri olivat karmeita ja hädin tuskin juomakelpoisia.

Ai niin, Dublin on ihan hieno kulttuurikaupunki. Olutmielessä kannattaa suunnata vaikka Belfastiin.

Ei kommentteja: